Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Τακτοποίηση κουζίνας: ακόμα 5 πράγματα που θέλουν σκέψη για πέταμα

Τακτοποίηση κουζίνας: ακόμα 5 πράγματα που θέλουν σκέψη για πέταμα

6. Γάντια κουζίνας.
Λόγω της χρήσης τους, τα γάντια κουζίνας είναι εύκολο να καούν, να ανοίξουν και να είναι γεμάτα από λίπη. Σκεφτείτε ξανά, μήπως είναι ώρα να τα αντικαταστήσετε, πετώντας τα παλιά, χρησιμοποιημένα γάντα.

7. Ληγμένα μπαχαρικά, καρικεύματα και βότανα.
Κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σπανίως στο μαγείρεμα ενδέχεται να έχουν λήξει. Πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό, καθώς επικρατεί η εντύπωση πως αυτά τα είδη δεν λήγουν. Ανατρέξτε στις συσκευασίες και αφαιρέστε από το ντουλάπι σας τα είδη αυτά που έχουν ημερομηνία λήξης και έχουν λήξει, αντικαταστώντας τα με φρέσκα.

8. Τάπερ και σκεύη αποθήκευσης φαγητών σπασμένα ή χωρίς καπάκι.

Εάν αυτά τα σκεύη δεν έχουν καπάκι ή είναι σπασμένα, μάλλον δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Αφαιρέστε τα από τα ντουλάπια σας, πετάξτε τα στον κάδο της ανακύκλωσης και αντικαταστήστε τα με νέα που θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

9. Πολυχαραγμένα ή χαλασμένα ξύλα κοπής που δεν καθαρίζονται πλήρως πλέον.

Παρατηρήστε τις κινητές επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα. Εάν αυτές δεν καθαρίζονται πλέον λόγω εκτενής χρήσης, μάλλον είναι ώρα να τις πετάξετε.

10. Το χαλάκι ή το χαλί της κουζίνας.
Το χαλάκι αυτό, λόγω του μέρους του σπιτιού που βρίσκεται, είναι αυτό που ενδέχεται να χρειάζεται την πιο συχνή φροντίδα, καθώς είναι αυτό που δέχεται την πιο σκληρή χρήσης. Περιεργαστήτε το και, αν χρειάζεται αλλαγή, μην διστάσετε να το αντικαταστήσετε. Λόγω χρήσης, αυτά τα χαλάκια δεν είναι λογικό να κρατάνε όσο το χαλάκι του χωλ ή της εισόδου του σπιτιού.