Το καθάρισμα του βραστήρα είναι κάτι που πρέπει να γίνεται τακτικά ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής σε ένα σπίτι ή όπου αλλού χρησιμοποιείται.
Τα άλατα εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του βραστήρα μειώνουν την απόδοση του και τον καθιστά κάποια στιγμή ακατάλληλο χρήση.
Χρησιμοποιούμε λευκό ξύδι, το ρίχνουμε στο δοχείο του βραστήρα και τον βάζουμε σε λειτουργεία.
Αφήνουμε να βράσει και να κλείσει μόνος του ο βραστήρας.
Μετά βγάζουμε το ξύδι και χρησιμοποιούμε νερό με πράσινο σαπούνι πλένοντάς το καλά. Γεμίζουμε τον βραστήρα με νερό και τον αφήνουμε να κλείσει μόνος. Μπορούμε να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά. Ο βραστήρας μας είναι έτοιμος.
Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την επαναλάβουμε όσο συχνά θέλουμε, μόλις δηλαδή γεμίσει με άλατα ο βραστήρας.
Είναι καλό να μην αφήνουμε νερό μέσα στον βραστήρα μετά την χρήση. Κάνοντάς το αυτό δε θα πιάνει άλατα τόσο εύκολα.
Εξωτερικά ότι επιφάνεια και να είναι χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι αραιωμένο σε νερό.