Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ξεσκόνισμα, πλύσιμο των πιάτων. Κάποιες από τις βασικές εργασίες καθαριότητας σε ένα σπίτι. Ακόμη όμως και αν το σπίτι αυτό φαίνεται πεντακάθαρο, μπορεί κατά λάθος να εξαπλώνετε μικρόβια και να κάνετε κακό στην υγεία σας με τον καθαρισμό χωρίς να το ξέρετε.
Χρησιμοποιείτε παλιό σφουγγάρι
Ακόμη και μετά χρήση 2 ή 3 φορών, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται στο σφουγγάρι, και μέσω αυτού να εξαπλώνονται σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Καθαρίστε τα σφουγγάρια καθημερινά τοποθετώντας τα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό, ή μέσα στο πλυντήριο πιάτων επιλέγοντας ένα στεγνό κύκλο. Και φυσικά αντικαταστήστε τα την στιγμή που αρχίζουν να μυρίζουν περίεργα.
Ο τρόπος που τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο
Αν τοποθετείτε όλα τα πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια στο πλυντήριο πιάτων με την λαβή προς τα πάνω, τότε το καυτό νερό του πλυντηρίου γίνεται πιο αποτελεσματικό για τα χερούλια παρά για το μέρος των μαχαιροπίρουνων που χρησιμοποιείται και χρειάζεται περισσότερο το καυτό νερό. Αντί για αυτό, τοποθετήστε τα κουτάλια και πιρούνια με τη λαβή προς τα κάτω και τα μαχαίρια προς τα πάνω, έτσι ώστε να μην κοπείτε όταν τα αφαιρείτε από το πλυντήριο.
Ανάμιξη προϊόντων καθαρισμού
Χλωρίνη και παρκετίνη. Και τα 2 προϊόντα καθαρίζουν το δάπεδο σας, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί. Όχι. Τα προϊόντα καθαρισμού περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες αντιδράσεις αν αναμιχθούν. Το καλύτερο σενάριο είναι κάθε προϊόν να χρησιμοποιείταισύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Καθαριότητα χωρίς προστατευτικά γάντια
Επειδή, όπως αναφέραμε παραπάνω, τα προϊόντα καθαρισμού περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες, όλες αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Φορώντας γάντια κρατάτε τα χέρια σας μακριά από τα χημικά και απαλά.
Υγρό για τζάμια δεν σημαίνει υγρό γενικού καθαρισμού
Το καθαριστικό τζαμιών είναι αυτό που λέει και η περιγραφή του. Δεν περιέχει ουσίες απολύμανσης, οπότε δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς, κυρίως σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή το δέρμα, όπως ο πάγκος της κουζίνας ή η τουαλέτα.